FAIRGT86 meer dan een voertuig...

De autobranche is continue in beweging. Een mega trend die voor veel beweging zorgt is duurzaamheid. Dit heeft impact op alle soorten auto’s. De dagelijkse auto maar ook de sportauto. Is het mogelijk om de prestaties te verbeteren en de impact om het klimaat te reduceren?

Dit project is te volgen op onze social media kanalen:

FairMarket youtube FairMarket Instagram FairMarket linkedin

FAIRGT86 Motorisch

Hoe prestaties verbeteren en impact op het klimaat reduceren?

Er is een groeiend besef bij de overheid en consumenten om te kiezen voor auto’s die beter zijn voor mens en milieu. Automerken spelen hier op in door het aanbod hybride, elektrische of waterstofvoertuigen op de markt te brengen. Het produceren van nieuwe auto’s is tijd en kosten intensief. Er bestaan al vele soorten geproduceerde auto’s. Deze auto’s aanpassen en aantrekkelijk maken voor zowel de eisen van de overheid als de consument blijkt uit onderzoek waardevol.

Om een bestaande auto te optimaliseren zijn er diverse mogelijkheden. Met de gestelde criteria is motorisch gezien een hybride toepassing de beste optie. Dit omdat een bestaande auto hergebruikt kan worden en daar een elektrische aandrijving aan toegevoegd wordt. Op basis van het onderzoek is dit de meest duurzame methode.

Voor het onderzoek en verslaggeving zie onderstaande bijlages.

Materiaalkeuze

Behalve motorisch geeft ook het optimaliseren van het exterieur en interieur waarde. Voor het exterieur komt met de gestelde criteria Carbon Fiber Reinforced Plastic (CFRP) en aluminium positief naar voren. Voor het interieur zijn hout, eco-textiel en eco-leer de beste toepassing.

Er zijn ook een aantal vernieuwende innovaties bekeken. Innovaties die meegenomen worden zijn: zonnepaneel op het dak onderzoeken, accu voor het hybride systeem eenvoudig verwisselbaar maken en een bandenleverancier uitkiezen met oog op duurzaamheid.

De combinatie van al deze toepassingen noemen we de FAIR toepassing. Om data te verzamelen en het nodige te testen zou er eerst een conceptauto ontwikkeld moeten worden. De conceptauto is de FAIRGT86.
FAIRGT86 Exterieur
FAIRCASE

De toekomst voor FAIR producten

Het FAIRGT86 project dient als inspiratie voor materialen van de toekomst, ook voor de FAIR producten. De inzichten die opgedaan worden voor duurzame materialen kunnen toegepast worden in het assortiment.

De materialen met de meeste potentie voor het reduceren van de klimaat impact worden gebruikt. Materialen die nu meegenomen worden zijn: gerecycled CFRP, gerecycled aluminium, eco-plastic, eco-leer en hout.
FAIR Nederland logo

Onderzoek

Voor het PvA, literatuuronderzoek en de verslaggeving,
bekijk onze blog pagina.
vragen, opmerkingen of suggesties

Heb je vragen, opmerkingen of suggesties?

Stel gerust je vraag, opmerking of suggestie via de telefoon, whatsapp of e-mail. Voor onze contactgegevens zie de even voorstellen pagina.

Blijf op de hoogte, volg FAIRMARKET.NL op

FairMarket Instagram FairMarket youtube FairMarket Facebook

Back to top