Pers bericht

Apeldoorn, 8 december 2016

Fairmarket presenteert compleet nieuwe manier van geven

Met de eerlijk geproduceerde producten die Fairmarket aanbiedt, presenteert deze opkomende webshop een compleet nieuwe manier van geven. Elke aankoop bij Fairmarket draagt bij aan een betere wereld: de kunstenaar die het product heeft gemaakt krijgt eerlijk betaald. En kunstenaars zijn het zeker!

Ontstaan van Fairmarket
Fairmarket wordt gerund door twee studenten met een vurig enthousiasme voor ondernemen. Zo’n anderhalf jaar geleden constateerden zij aan de hand van cijfers van het Centraal Bureau Fondsenwerving (CBF) dat mensen het liefst doneren aan een goed doel wanneer ze er zelf iets moois voor terug krijgen. De twee verwachtten op dit vlak een opkomende trend en wilden een plek creëren waar deze elementen samenkomen. Om dit te realiseren zijn ze begonnen een webshop te ontwikkelen, ideeën te verwerven en waardevolle contacten te leggen.

Het concept van Fairmarket
Na een periode van ontwikkeling is de webshop gevuld met prachtige meubelen zoals banken, bedden en kasten en stijlvolle accessoires zoals dienbladen, kandelaars en het unieke Jawa hoesje. Deze met zorg vervaardigde producten worden handgemaakt met gecertificeerd teakhout op het eiland Jawa, Indonesië. De makers van deze producten werken onder goede omstandigheden en ontvangen een eerlijk loon. Fairmarket is hiermee een bedrijf dat in het teken staat van mensen in ontwikkelingslanden op het gebied van productie. Op ieder artikel staat de handtekening van de kunstenaar die het product gemaakt heeft. Op de website kan de koper ontdekken welke positieve verandering Fairmarket teweeg heeft gebracht in het leven van deze kunstenaar.

De huidige situatie
De webshop is inmiddels up and running. De eerste tientallen producten zijn verkocht. Ook het unieke Jawa hoesje kan na een periode van pre-ordering via de site besteld worden. Daarnaast heeft Fairmarket een overeenkomst gesloten met Mulder Connect, van wie de relaties en contacten een kortingscode zullen ontvangen voor een order via de webshop.

Toekomst
Op dit moment richt Fairmarket zich op producten uit Indonesië. In de toekomst wil Fairmarket ook mensen uit andere landen helpen een beter leven te krijgen door ook in deze landen lifestyle producten te ontwikkelen en aan hun webshop toe te voegen.

Voor meer informatie en persmateriaal over FairMarket kunt u FairMarket.nl bezoeken. Voor verdere vragen kunt u contact opnemen met Fedor Lammers (Marketing) via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of +31 (0)6 23106999.

Blijf op de hoogte, volg FAIRMARKET.NL op

FairMarket Instagram FairMarket youtube FairMarket Facebook

Back to top