Even voorstellen

FAIR NEDERLAND FAIR INDONESIË FAIR INTERNATIONAAL

Mas Nur - Houtsnijwerkbaas

Nur Said: (37) werkt ook al jaren voor Jawa. Voorheen werkte hij voor een Chinese baas in Jakarta die hem als een ‘hond’ behandelde. Er werd geen respect naar hem getoond en hij werd niet aangesproken maar toegeschreeuwd. Als hij werd geroepen ,werd er geknipt met de vingers, zijn naam was het blijkbaar niet waard. Hij begrijpt het vak als geen ander en oefent het met veel liefde uit. Het was ooit zijn hobby en hij heeft hier zijn vak van kunnen maken. Hij houdt van het vak omdat hij erg creatief is aangelegd en je ziet iedere keer weer iets moois verschijnen. Hij is vader van twee kinderen, één kindje is helaas doodgeboren. Zijn vrouw is docent godsdienst en geeft kleine klasjes les in hun huis om iets extra’s te verdienen.

Nika - Schuurprocesdirectrice

Nika: zij (37) is verantwoordelijk over het schuurproces, een heel belangrijk onderdeel van het meubelproces. Dit is de finishing touch. Schuren is een precisiewerkje waar vaak op wordt bezuinigd. Nika voelt zich heel verantwoordelijk en neemt haar taak heel serieus. Zij woont letterlijk om de hoek van de fabriek en gaat op haar fiets naar haar werk. Ze heeft een dochter van 15 en is getrouwd. Haar man werkt echter op een ander eiland, Maluku, omdat hij daar meer kan verdienen dan wanneer hij in de buurt zou werken. Ze zien elkaar één week per jaar tijdens het Suikerfeest. Ze is erg blij met haar werk omdat het haar afleidt van het feit dat ze haar man eigenlijk nooit ziet. Ook zorgt ze iedere dag voor koffie en thee. Ze werkt nu 4,5 jaar voor Jawa en geniet er nog iedere dag van.

Yadi - Schetsenbaas

Yadi (23 jaar oud) moet iedere dag anderhalf uur rijden om op zijn werk te komen, dus 3 uur in totaal. Hij is enorm getalenteerd en werkt nu ongeveer 5 jaar voor ons. Hij is vroeger door zijn vorige werkgever als een soort slaaf behandeld, hij had geen geld om iedere dag naar huis te rijden, en dus sliep hij in het huis van de werkgever en moest hij na werktijd nog doorwerken als kok, hulpje en schoonmaker. Doordat zijn werkgever een leverancier van ons was zijn we met Yadi in contact gekomen. Hij heeft er zelf voor gekozen om voor ons te komen werken. Dat ging niet zonder slag of stoot: zijn oude werkgever wilde hem niet laten gaan. Hij krijgt van ons transportkosten zodat hij wel iedere dag naar huis kan. Hij heeft een dochtertje van 1 jaar oud en is dolgelukkig met zijn baan bij ons.

Blijf op de hoogte, volg FAIRMARKET.NL op

FairMarket Instagram FairMarket youtube FairMarket Facebook

Back to top